Korpás csemege:
- kb. 7,5 dkg búzakorpa
- méz vagy cukorszirup
- forralt víz
Öntsd a vizet a búzakorpára. Keverd hozzá a mézet vagy a cukorszirupot, majd hagyd langyosra hűlni. Egy téli lovaglás után nincs is ennél jobb csemege a lovadnak.
Almás meglepetés:
- 1/2 alma
-1 sárgarépa
- 2 szelet rozsos kétszersült
A vékony szeletekre vágott almát és répát tedd a két szelet kenyér közé. Kösd át az egészet egy szénaszállal, és kész is az ajándék a lovadnak.
Ropogós finomság:
- 1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
- vízzel elkevert búzakorpa
- 2 alma
- 1 szelet rozsos kétszersült
- gyömbértorta szelet
Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze. Terítsd el a keveréket a gömbtorta tetején, és már kínálhatod is a csemegével a lovadat.
Cukorrépapüré:
- darabka dinnye
- 1 banán
- szőlő
- 1 alma
- 1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
- 1 csésze bab
Egyszerűen csak add hozzá a gyümölcsöket a cukorrépapéphez, és már kész is a finomság.
Almatorta:
- 2 alma
- 2 kerek szelet rozsos kétszersült
- 2 sárgarépa
- 1/2 csésze zab
- 1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
- 1 salátalevél
Az egyik kétszersültön kend szét a cukorrépapépet, és tedd rá a darabokra vágott répát és almát. Szórd meg zabbal, majd takard le salátalevéllel. Végül az egészet fedd le a másik kétszersülttel.
Saláta lovaknak:
- sárgarépa
- alma
- fejes saláta
- zab
- méz
Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát, tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és a zabbal.
Töltött alma:
- 1 nagy alma
- kevés zab
- morzsásra tört zabos kétszersült
- darabolt sárgarépa
Vágd le az alma tetejét, és vágd ki a belsejét. Törd össze a kivájt gyümölcshúst, és keverd el a többi hozzávalóval. Az egészet töltsd vissza az almába, és tedd vissza rá a tetejét.
Korpás torta:
- búzakorpa
- alma
- sárgarépa
Egy tálban keverj a korpához vizet, amíg meg nem szívja magát és kemény nem lesz. Morítsd az egészet egy tányérra, és díszítsd alma-és répaszeletekkel.
Töltött palacsinta:
- közönséges vagy lovaknak készült palacsinta
- 1 alma
- 1 banán
- cukorrépapép (12 órányi áztatás után)
Szeleteld fel az almát és a banánt, és keverd el a beáztatott cukorrépapéppel. Kenj el keveset a keverékből egy palacsintára, és tekerd össze. Ezt ismételd meg a többi palacsintával is.
Hamis zabkása:
- 1 szelet rozsos kétszersült
- 1 teáskaná cukor
- 1 teskanál só
- 3 reszelt sárgarépa
Törd össze a létszersültet, és keverd el a többi hozzávalóval. Kevergetés közbe adj hozzá vizet, míg zabkása jellegű nem lesz.
Cukros almaszeletek:
-1 alma
- 10 teáskanál cukor
Vágd vékony szeletekre az almát, és tedd egy tálra. Szórd meg cukorral a szeleteket, és tedd ki a tálcán a napra pár órára, hogy a szeletek ropogósak legyenek.